Recenze: Kamarád taky rád, Mila Kunis ještě radši (60 %)

Se „slaďárnama“ se roztrhl pytel. Znáte to. Dvě krásné tvářičky, muž a žena, s osamělým srdcem, často propleteným těžkým osudem, mířící do sladké zatmívačky. Takových filmů jste mohli vidět stovky. Film Kamarád taky rád (v originále Friends with Benefits) je trochu jiný.

Není ale zas tak jiný, jen je lepší, než třeba podobný letošní film Hlavně nezávazně.

Dylan je mladý muž, který pochází z L.A. Má práci, která ho baví, ale přesto zakusí poznat něco lepšího. Jamie je hledačkou talentů z New Yorku. Tam se ji podaří dostat i Dylana, se kterým se vzápětí dobrovolně spřátelí. Vzájemné sympatie jiskří z plátna, proto není náhoda, že se tihle dva dají do kupy. Ale trochu jinak, než bychom čekali. Jejich přátelství je postaveno na sexu, nic víc.

Rodilý sympaťák Justin Timberlake má za sebou několik filmů, ve kterých ukázal, že hrát umí. Navíc postava hezounka s andělským výrazem mu sedí jak ušitá na tělo, takže mu jednoduše podlehnete. Ještě více (alespoň pánové) podlehnete nádherné Mile Kunis, která už v Černé labuti oslnila svým projevem. Oba dva jsou přirození. Dokážete se s nimi ihned ztotožnit i přesto, že nemáte pevný zadek jako Mila a svalnaté břicho jako Justin.

Výborní jsou i herci ve vedlejších rolích. Nejvíce chvály si zaslouží Dylanův homosexuální kolega Woody Harrleson a matka Jamie Patricie Clarkson. Oba se objevují vždy v pravý čas, když je poblíž hrozící „nuda“.

Film plyne rychle, hlavně díky hbitým dialogům mezi hlavními hrdiny, až do druhé půlky, kde se mírně zadrhává a spadává do zajetých romantických kolejí. Konec je naprosto předvídatelný, ale co se dá taky čekat? Nezávazný sex mezi kamarády nemůže vydržet dlouho, alespoň jeden se do toho druhého chtě, nechtě zamiluje.

Pro dvě zamilované (spřátelené) duše je Kamarád taky rád ta nejlepší volba na nudný večer. Čuchání do podpaždí svému protějšku a vrčení mu do ucha si nechte na potom. 

Autor: David Hanuš | úterý 4.10.2011 19:40 | karma článku: 8,80 | přečteno: 1632x
  • Další články autora

David Hanuš

Nejlepší virály roku 2012

28.12.2012 v 13:46 | Karma: 8,74
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3820x
písář o filmu, hudbě, médiích, zážitcích

Seznam rubrik

Oblíbené blogy