Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

celim

29. 6. 2011 0:05
Zatím jsem to neviděl,

ale žena již ano a bavili jsme se o něm. Byla z filmu nadšená a blbě po něm spala. Jen jsme se shodli na tom, že nápad promítat to dětem není moc chytrý, protože k pochopení filmu je již zapotřebí určité životní zkušenosti. Prostě smysl by měl pro maturanty a starší s alespoň trochu rozvinutými intelektuálními sklony.Proostě citlivější lidé. Není to žádný akční trhák. Na druhou stranu je asi pravdou, že pro cizince, kteří neznají souvislosti, to bude asi těžko pochopitelné.

0 0
možnosti

Festík

28. 6. 2011 23:06
zahraničí

autor je ještě příliš málo kritický, ale mimochodem možná si to poshlédnutí neuvědomíte, ale ve skutečnosti bez znalosti této události a jejich okolností, toto dílo nemá ani hlavu ani patu a pomalu nedává smysl. V ČR je mnoho filmů na toto téma a zejména díky nim mají všichni v ČR znalost daného tématu, ale v zahraničí opravdu známá není, byť si to můžeme myslet. O kontextu události a okolnostech už vůbec nemluvě. V mnoha zemích by Vám možná řekli, že jim to připadne proti událostem v jejich válečné historii jako "směšná epizoda", kdy znalost jejich událostí je v ČR také nulová.  Příklad scéna jak se Lidické dívky předvádí před kamerou instalovanou ještě před celou událostí, kdy máte pocit, že si tam natáčejí nějací turisté krajinku, bez toho že by vyplynulo, že následně natáčeli celou událost a ta se pak pouštěla jako varování po celém Německu. Ty pocity má člověk jenom díky tomu, že ví dopředu k čemu nakonec ve filmu dojde,cizinci odcházeli v průběhu filmu. Utrpení

0 0
možnosti
JN

Pepan11

28. 6. 2011 13:05
rozhodnuto v Berline

Ze budou vypaleny dve ceske vesnice bylo rozhodnito v Berline, vyber ponechan protektoratnim nemeckym sarzim. K vyhlazeni dvou vesnic by doslo vzdycky, i kdyby K. H. Frank mel poslepu zapichnout tuzku do mapy.

Ke konci valky ovsem Nemci vyhladili dalsi vesnice, na Slovensku i v Chechach.

0 0
možnosti
PH

Rodnok

28. 6. 2011 21:54
Re: rozhodnuto v Berline

něco do sebe to má, Hitler nějakou pomstu požadoval, původně se mělo popravit 10 000 lidí.

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

27. 6. 2011 14:30
mýtus Lidice byl zbořen

Lidice se po vypálení staly symbolem..ale v Lidicích žili lidé....a o těch je příběh. To Vám nedošlo? O lidech,s jejich charaktery a vlastnostmi. jediné,co jsem Petru Nikolaevovi vytkla, bylo to,že nezmínil osud mladého Horáka a budoucího majora Stříbrného,kteří hned na začátku války odešli do Anglie. Šíma, ve skutečnosti Seidl, toho na sebe vázal dost. To, že záminkou k Lidicům se stal dopis ženáče,jedné tovární dělnici,to jsme se učili už na základce.  pro mne je tento film velikou poklonou pro lidi z Lidic. Konečně jim někdo dokázal zase vrátit tvář, jejich život a každodenní starosti.

Když máte tolik otázek,na které si já a spousta lidí umí odpovědět, tak čtěte,pátrejte,hledejte...odpovědi jsou tak blízko a k nalezení.....rozhodně to bude užitečnější,než tenhle Vámi sepsaný blábol!

2 0
možnosti
LS

luki

28. 6. 2011 20:19
Re: mýtus Lidice byl zbořen

R^R^R^

0 0
možnosti
L

laduk

21. 6. 2011 11:35
hm...

Tak největší genocida u nás, hm ...  např. Ležáky, to byla menší genocida ..

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

27. 6. 2011 14:31
Re: hm...

o Ležákách je natočený dokument, měl by být k vidění 29.9., název Ležáky 42...na youtube už něco je....

0 0
možnosti
PN

cufir-mufir

21. 6. 2011 9:45
Patos

Je to celé patos, toho ždímání tam je až až. Nechci zlehčovat Lidickou tragédii, ale na rovinu, lituji každého školáka, který to v rámci jakési školní akce, bude muset protrpět. 

Zdlouhavé, loudavé.... film u kterého koukám na hodinky, jestli už náhodou nemá být konec mé sympatie nikdy získat nemůže. 

Režisér dostal úžasné téma a bohužel s ním naložil takto. Vděční snad můžeme být jen zato, že to nedopadlo ještě hůř.

0 0
možnosti
B

Boridoj

21. 6. 2011 10:41
Re: Patos

Podobný rozpačitý pocit z tohoto filmu mám i já. Jsem pamětník těch časů, vím o jakou hrůzu se tam jednalo, ale jestli film něco řekne našim dětem, o tom pochybuji. Už jsem slyšel posudek některých mladých, odkojených americkými krváky - prý "málo akční".

0 0
možnosti
DN:

dobrá nálada :D

21. 6. 2011 9:15
Tak Ondřej Novák

na mě nejvíce zapůsobil krásnýma očima, ale jako hrdinu příběhu bych ho neviděla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3820x
písář o filmu, hudbě, médiích, zážitcích

Seznam rubrik

Oblíbené blogy