Školní výlet - Zbavte se předsudků, i důchodci mají své "prcičky"

Po hrůzostrašných Bastardech, Tomáš Magnusek (producent, autor scénáře a opět herec) neodstoupil ze snahy zničit českého filmového diváka, spíš naopak. A nutno říct, že se mu to daří. Školní výlet je snad ještě horší než vše předtím!


Je to horší už jen proto, že taková herecká jména, jako jsou bezpochyby Stanislav Zindulka, Libuše Švormová nebo Jiřina Jirásková propůjčili svůj talent tomuto paskvilu, který měl zůstat raději zamčený v domácím archivu Magnuska.


Vše vypadá jako chaoticky poskládané home video s pár vtipnými sekundovými scénami, které ve finále jsou vtipné jen proto, že je Vám trapně za to, co herci na plátně předvádějí, a ze zoufalosti vypustíte ze sebe smích a protočíte oči (já při filmu asi 4x). Jestli to herci dělali jen z toho důvodu, že "nátáčení bylo fajn" a nevěděli do čeho jdou, silně pochybuji. Ale tak k sakru... Proč?


Amatérsky vypadá práce s kamerou, amatérské je ozvučení (o postsynchronech ani nemluvě), amatérská je režie, hudba,... Amatérský hraje Jan Bendig, zbytečně zpívá Michaela Nosková, poskakuje David Novotný a ukazuje zadek Stanislav Fischer. Proč?

Film dělá reklamu lázním v Lázní Bělohrad, kamarádíčkové Magnuska se vesele střídají před kamerou a herecké osobnosti se pitvoří, aniž by, doufám, věděli proč. Český film má nového Trošku...

No a tak, jako se v Americe očekává pokračování "prciček" s podtitulem Školní sraz, nás potkal Školní výlet. Myslím, že americký příběh nebude tak hluboký a nezasadí do děje tak důležitý zvrat, jako je zjištění, že spolužák, který patřil mezi nejvtipnější, byl za dob minulých udavač. WTF?! I tato scéna, stejně jako ostatní, vyšumí úplně do ztracena. Proto je naprosto zbytečné, vypisovat se o ději, který v podstatě neexistuje.

Mám pocit, že něco podobného jsem psal při Bastardech tady. Stejně mám pocit, že Magnusek jen tak točit nepřestane.

Kde se berou lidi, kteří na takové filmy dávají peníze a jací lidé na to chodí do kina?

Hodnocení: 20 %

Autor: David Hanuš | čtvrtek 23.2.2012 8:15 | karma článku: 10,55 | přečteno: 1459x
  • Další články autora

David Hanuš

Nejlepší virály roku 2012

28.12.2012 v 13:46 | Karma: 8,74
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3820x
písář o filmu, hudbě, médiích, zážitcích

Seznam rubrik

Oblíbené blogy