Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lucie Bílá: Tygřice utržená z řetězu aneb Znásilněna nejen médii!

V České republice není snad žádné médium, které by se nezmínilo o pozvání Lucie Bílé, v přímém přenosu na Nově, na finále talentové show Primy. Bulvár už druhý den plní titulní stránky tímto prohlášením. Jenže! Byl to geniálně promyšlený tah od Lucie nebo pouze akutní touha poděkovat všem, kteří jí poslali hlas do ankety Český slavík a pomohli ji k preciznímu vítězství? Jaká je vlastně Lucie Bílá?

(c) Fronk

Národní bohyně, vzor pro mnoha dívek a žen! Výraznější osobnost v českém rybníčku populárních tváří sotva najdete. Lucie Bílá je v každém z nás, víc, než si myslíme. A je jedno jestli ji máte rádi nebo k smrti nenávidíte...

Znásilnění a špatný mediální obrázek

Lidmi diskutovaný a médii neustále zveřejňovaný proslov Lucie Bílé na Českém slavíkovi

Zpěvačce Lucii Bílé ambicióznost nikdy nechyběla, na začátku své kariéry (pokud zapomenu na Neposlušné tenisky a spolupráci s Petrem Hanningem) se například zhostila jedné z hlavních rolí v muzikálu Zahrada rajských potěšení, ve kterém nahota nebyla žádný problém, ani pro Lucii. K její povaze a výrazu to i sedí. Tygřice s výrazným projevem, bujným poprsí a černovlasou hřívou se jednoznačně musí zaškatulkovat mezi sexsymboly. O to víc člověka překvapí příhoda z jejího mládí v Praze, kterou Lucie popisuje ve své knize Teď už to vím, možné je všechno... Při návratu do nového bytu, který jí půjčila kamarádka, jí nebylo zrovna nejlépe. Bylo jí tak zle, že se nad ní slitoval chlapec, který s Lucií cestoval metrem. Jelikož jela s kufry, chlapec ji pomohl až do bytu. Jak sama popisuje, nebylo na něm nic špatného. Jakmile dorazili do bytu, chlapec se změnil k nepoznání.

Najednou mu začaly tuhnout a proměňovat se rysy, ztenčily se rty, dostal zlý umíněný výraz. Jiná by na mém místě vetřelce rezolutně vykázala: "Hele, vypadni a nezacláněj!", ale já jsem byla nemožně nezkušená, pořád jsem opakovala, že mi není dobře, potřebovala bych si lehnout, jestli by už laskavě nešel. "Se ví, že nešel." on na to. "Mně se tady líbí, tady budu bydlet."

Lucie z bytu utekla, vrátila se za tři dny a "andělský" chlapec byl stále vesele zabydlen. Bez jejího vědomí zamknul dvěře od bytu a udělal z něj mučírnu.

Násilím na mně vymáhal to, co ještě donedávna bylo obsahem mých snů, co jsem spojovala s láskou a něžností. Kopal mě do břicha, schválně mířil pěstí do tváře, aby mě co nejvíc poznamenal. Neměla jsem šanci dovolat se pomoci. Barák byl liduprázdný, on to měl dobře zmáknuté. Ležela jsem zmrtvělá, gumová, v totálním šoku, zatímco on si mě obrácel a ohýbal mé bezvládné tělo. Když se nabažil nebo unavil, usmyslel si: "Já bych pil. Pojď, dáme si frťana!" a vyvedl mě do nočních ulic.

Poznamenala by Vás taková zkušenost nebo byste obrněni žili vesele dál? Co je pravda a co už Lucie Bílá zámerně překrucuje nebo spíš vymýšlí?

Dáma s vysokou sociální inteligencí

Síla a chuť vydržet všechno, i když srdce krvácí, a dál bojovat, ať to stojí, co to stojí. To je přesně Lucie Bílá. Přes všechny pády ve vztazích (rozchod s Petrem Kratochvílem, rozvod s Stanislavem Penkem a Václavem NOIDEM Bártou, neúspěchy v hudební branži (muzikál Němcová!, album Úplně nahá), přes to všechno se jí daří být vzorem pro tisíce lidí se stejným osudem. V devadesátých letech byla často označována českou Pretty Woman aneb jak chudá švadlenka ke štěstí přišla.

Nejnovější živé vystoupení zpěvačky při finále show Česko Slovensko má talent. Sebevědomí, síla a promyšlenost!

Když se zaměřím na hudbu a styl, kterým Lucie zpívá, je to to, co nejvíc rozděluje lidi na dva tábory. Jedni její řev a zároveň něžné tiché tóny zbožňují, druzí jimi opovrhují a nepřipustí nikdy, aby Lucii Bílou poslouchali. S albem MissAriel z roku 1992 zklidila zpěvačka neviděný úspěch. Posbírala veškeré ceny Grammy, videoklip k písni Láska je láska byl zakázán v televizích a hvězdnost Lucie Bílá byla odstartována. S dalším albem s názvem Lucie Bílá vydaným roku 1994 to už bylo ale trošku jinak. Dodnes se do pamětí zaryl jedině singl Haňa Záňa (Jinak to nebude), který popisuje, kdo vlastně Lucie je, a který její dvorní textařka Gábina Osvaldová napsala "na zakázku" pro tehdejšího přítele zpěvačky Petra Kratochvíla.

Bojím se lží, a tak je vyhledávám. Někdy bych kradla, a tak radši dávám. Když ztrácím balanc, podrazm si nohy. Intrikán, naivka, i to jsou moje vlohy. Někdy je život peří, někdy má pár centů. Hoďte si kamenem vy, co jste bez talentu. Jsem vězeň krásný šlupky, tak nazdar osude. Jinak to nevidím...

Poté přišlo album Hvězdy jako hvězdy (1998), sázející na osvědčené staré hity ze zámoří otextovány česky a vtipně Gábinou Osvaldovou. Na úspěch tohota alba, chtělo navázat i nedávno vydané Bang! Bang! (2009), které ovšem zůstalo bez jakéhokoli nápadu. Stejně může působit i deska z roku 1999 Úplně nahá. Deska, která měla znamenat očistu Bílé od skončeného vztahu s Kratochvílem a zaměření na rockové publikum. Ze zámoří vyhrabaných písní se neprosadila v rádií skoro žádná (snad jen píseň Čarodějka lze považovat za hit z tohoto alba).

Na dlouho dobu (čtyři roky) Lucie Bílá žádné album nevydala. Sklízela ovoce na prknech divadla TaFantastika s úspěšnou Johankou z Arku. Nicméně v roce 2003 přeci jenom přišlo album Jampadma a dalo směr, kterým se zpěvačka chce dát. Tóny moderní hudby, v českém éteru mnohdy neslýchané. Píseň eSeMeS se stala hitem roku (škoda, že na její výrobě se podíleli hlavně hudebníci z Itálie), Vokurky se zase zařadili mezi nejpovedenější písně o krizích ve vztahu. Album se stalo jedním z nejprodávanějších v Lucčině kariéře. Poté přišel opět útlum.

V roce 2007 se na pultech obchodů objevilo album, které si bez jakéhokoli debatování, zaslouží nálepku podzimní nálady. Je tak trochu o vyrovnání s tím, že Lucie už nezpívá jen pro mladé publikum, ale je i dámou, která si prožila své... Proto i název Woman.

Píseň Soumrak z alba Woman, která se, víc než myslíte, hodí do repertoáru Lucie Bílé!

Zpátky k zmiňovanému výroku na začátku článku. Jak sama zpěvačka říká: "Lucie Bílá je moje nejlepší role." A proč by se neměla dobře prodávat? Ač média o ní píší cokoli, ona s nimi dokáže hrát dokonalou hru, kterou s přehledem vyhrává.

Článek vznikl původně pro web: www.lookhere.cz

Autor: David Hanuš | úterý 30.11.2010 21:25 | karma článku: 25,37 | přečteno: 11240x
  • Další články autora

David Hanuš

Nejlepší virály roku 2012

Znáte je všechny. Krátká a vtipná videa, šířící se jako virus po sociálních sítích, nejčastěji nenápadně podporující produkt významné firmy. Připomeňte si nejlepší virální videa tohoto roku.

28.12.2012 v 13:46 | Karma: 8,74 | Přečteno: 1428x | Diskuse| Kultura

David Hanuš

Skyfall (90 %) – Nejlepší bondovka bez Bonda?

Nikdy nebyla nová bondovka tak očekávaná (což mimo jiné potvrzuje i zájem diváků, kteří do kapsy producentů za první víkend přihrábli tržbu přes 80 miliónů dolarů a to premiéra v Americe teprve bude...*), jako právě Skyfall. Slibné jméno režiséra Sama Mendesa, tajuplný záporák Javier Bardem a Daniel Craig v nejlepší kondici, jakou kdy mohl mít. Tohle rozhodně nemůže dopadnout špatně!

31.10.2012 v 9:12 | Karma: 13,93 | Přečteno: 1302x | Diskuse| Kultura

David Hanuš

Looper (80 %) – Kdy potkáte vy vlastní budoucnost?

Tenhle nejnovější filmový počin režiséra Riana Johnsona (Bratři Bloomovi) může bezpochyby dostat nálepku „Překvapení roku“. Důvodů k tomu je hned několik.

21.10.2012 v 9:12 | Karma: 8,49 | Přečteno: 767x | Diskuse| Kultura

David Hanuš

Svatá čtveřice (30 %) - I mistr tesař se někdy utne

Původní scénář Michaela Viewegha zrežírovaný (dosud) skoro bezchybným Janem Hřebejkem slibuje divákovi lechtivou letní komedii. Netěšte se zbytečně, i mistr tesař se někdy utne!

1.9.2012 v 19:33 | Karma: 12,72 | Přečteno: 1164x | Diskuse| Kultura

David Hanuš

Méďa (70 %) – Pořád lepší než zpěv Katy Perry…

Překvapení roku v podobě této komedie, vyvolá úsměv na tváři komukoli, tedy pokud vám nevadí, že rozkošný plyšový méďa mluví jako dlaždič.

5.8.2012 v 19:17 | Karma: 9,75 | Přečteno: 1082x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

V Česku stále chybí vakcíny proti černému kašli. Válek mluví o aktuální situaci

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  12:36

Přímý přenos V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. Jednou z cest, jak se proti nemoci chránit, je...

Vědce konec Langšádlové mrzí. Obávají se omezení rozpočtu na výzkum

25. dubna 2024  12:33

Demise ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) vědce i vysoké školy...

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024,  aktualizováno  12:23

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  12:20

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3820x
písář o filmu, hudbě, médiích, zážitcích

Seznam rubrik

Oblíbené blogy