Slavík 2010: Bez Bartošové a Rolins aneb koukatelná nuda s Boučkem.

27. 11. 2010 22:35:00
Stálice na české hudební scéně si mohou oddychnout, zato divák, si může poblahopřát, že zvládl takovou "koukatelnou nudu"... Již 45. ročník populární ankety Český slavík (dříve Zlatý slavík) je úspěšně za námi a podtitul tohoto ročníku klidně mohl být - Mládí útočí. Dalším podtitulem mohlo být - I když Nova zakazuje co může, Lucii Bílou to nezastaví. Lucie Bílá při převzetí absolutního slavíka za nejvyšší počet hlasů poděkovala celému týmu pořadu Česko Slovensko má talent, který je vysílaný na konkurenčí Primě: "Mimochodem, zítra máme finále talentu, bylo by PRIMA, kdybyste se dívali!"
Karel tentokrát čekal?
Karel tentokrát čekal?blesk.cz

Moderátor večera Libor Bouček, který narychlo vystřídal zpěvačku Daru Rolins, kterou si nepřála vidět za moderátorským pultem TV NOVA, byl důstojným řešením a byl i vtipný (např. upozornění na zpěváka Jarka Shimiho Šimka - hudební producent Ivety Bartošové - sedícího v hledišti). Všichni vystupující zpívali, stejně jako v předchozím ročníku, naživo (na to doplatila skupina Olympic, Petr Janda měl nejistý hlas). Večer odstartoval loňský Objev roku Martin Chodúr s písní Let ́s Celebrate.

Scéna byla pojata velkolepě - dvě monumentální obrazovky a obří tunel, kterým přicházeli jednotliví hosté a účinkující.

V úvodu vyhlášení pořadatelé zrekapitulovali celou 13-letou historii této ankety. V průběhu večera pořadatelé vzdali i poctu v květnu zesnulému zpěvákovi Petru Mukovi v podobě písně Tančíš sama, kterou zazpíval Petr Kolář.


Zpěvák roku

Poprvé se mezi šestici nejoblíbenějších zpěváků dostal nejenom Vojtěch Dyk, ale i Michal David. Ten letos slavil padesáté narozeniny. V této anketě, ale i v podobných platí - čím víc jsi vidět, tím větší máš šance, že se umístíš, respektive vyhraješ. Třetí místo, a velké překvapení pro zpěváka skupiny Nightwork Vojtu Dyka. Druhé místo obsadil Petr Kolář, který letos nic nevydal, ale Český slavík je o ničem jiném. A již třicátého šestého slavíka získal Karel Gott. Převzetí sošky okořenil vtipnou děkovací řečí, jako každý rok.

Ostatní nominovaní zpěváci: Michal David, Martin Chodúr, Daniel Landa

Loňská TOP 6: 1. Karel Gott, 2. Petr Kolář, 3. Daniel Landa, 4. Daniel Bárta, 5. Richard Krajčo, 6. Jaromír Nohavica

Zpěvačka roku

Na třetím místě se umístila Ewa Farna, která překvapila svou vizáží (). Druhé místo si vybojovala Lucie Vondráčková a na prvním místě se umístila Lucie Bílá, které doprovod dělal její nynější přítel Petr a syn Filip, měla černo-stříbrné šaty korzetového střihu, na kterých měla číslici 12, tu si v průběhu děkování přepsala na číslici 13 (již třináctý zlatá slavík). Lucie Bílá bude stát na pódiu Státní opery Praha již za 14 dní znovu, kdy představí svůj koncert Vánoce v opeře. Dříve se kategorie zpěvaček roku vyhlašovala jako poslední. Nyní tvůrci zvolili opak. Není se čemu divit, v této kategorii se žádné velké změny nekonaly.

Ostatní nominované zpěvačky: Monika Absolonová, Anna K., Aneta Langerová

Loňská TOP 6: 1. Lucie Bílá, 2. Lucie Vondráčková, 3. Ewa Farna, 4. Aneta Langerová, 5. Helena Vondráčková, 6. Iveta Bartošová

Skupina roku

Třetí místo překvapivě obsadila skupina Nightwork, která v loňském roce slavila úspěch v kategorii Skokan roku. Celá skupina si přišla pro cenu v teplákových soupravách. Druhé místo opět obsadila skupina Chinaski a první již tradičně je skupina Kabát. V této kategorii se jedinou změnou stalo tedy třetí umístění skupiny Nightwork.

Ostatní nominované skupiny: Divokej Bill, Kryštof, Olympic

Loňská TOP 6: 1. Kabát, 2. Chinaski, 3. Divokej Bill, 4. Kryštof, 5. Olympic, 6. Čechomor

Skokan roku

Letos byl vyhlášen jako skokan roku pouze jeden interpret, tím se stal zpěvák Xindl X. Ten poskočil ze 110. místa na 10. a zároveň zazpíval se svou partnerkou Olgou Lounovou píseň Láska v housce.

Loňští vítězové: ZPĚVÁK - Vojta Dyk, ZPĚVAČKA - Marta Jandová, SKUPINA - Nightwork

Objev roku

Během večera se hlasovalo pro zpěváka Jana Bendiga a zpěvačku Markétu Konvičkovou. Oba se zúčastnili v loňském roce Česko Slovenské SuperStar. Objevem se stala Markéta Konvičková.

Loňský vítěz: Martin Chodúr

Slavíci bez hranic

Opět vítězství pro skupinu No Name. Cenu jako loňský rok si, bohužel, nepřevzali. Tentokrát cenu převzala slovenská zpěvačka Jana Kirschner.

Loňská TOP 6: 1. No Name, 2. Elán, 3. Pavol Habera, 4. Miroslav Žbirka, 5. Katarína Knechtová, 6. Horkýže Slíže

Absolutní slavík

Lucie Bílá s počtem 54 060 hlasů.

Jednou větou by se dalo napsat zřejmě celé shrnutí tohoto večera: Český národ si své oblíbence hýčká a málokdy si zvyká na něco nového. Což v tomto případě není nic špatného!

foto: internet, blesk.cz

Autor: David Hanuš | sobota 27.11.2010 22:35 | karma článku: 14.70 | přečteno: 3321x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 4.33 | Přečteno: 108 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.25 | Přečteno: 300 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 17.84 | Přečteno: 343 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 106 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3819
písář o filmu, hudbě, médiích, zážitcích

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...